cache_setvalue("afterbody",'
');

Intrebari frecvente

Ce se intampla daca pierd polita RCA pe care am incheiat-o prin intermediul Asigur.com?
Nu este nici o problema. Trebuie sa ne contactezi pe email sau telefon si iti vom transmite o copie cu care poti dovedi la un eventual control ca detii o polita de asigurare in vigoare.
Doresc sa mi se aduca polita prin curier, cum platesc?
Depinde de modalitatea de plata aleasa de tine. Daca doresti sa platesti numerar, polita se achita in momentul in care intri in posesia politei. Daca alegi sa platesti prin ordin de plata sau prin online banking trebuie sa ne transmiti prin e-mail dovada platii inainte de a primi polita. De ce? Deoarece o polita de asigurare trebuie achitata inainte de a intra in vigoare, intrucat ea produce efecte juridice imediat ce este emisa.
In cat timp intru in posesia politei ?
In mod normal livram gratuit politele de asigurare in maxim 24h de la confirmarea comenzii. Daca te grabesti poti veni la sediul nostru.
Valabil pentru comenzile lansate de luni pana vineri in intervalul 9–17.
Se plateste T.V.A. la prima politei de asigurare ?
NU! Politele de asigurare sunt nepurtatoare de TVA.
Ce este sistemul bonus malus?
Este un sistem introdus in Romania din anul 2010, conform caruia soferii care nu vor cauza daune pe RCA vor primi un bonus constand in reducerea tarifului, iar cei implicati in unul sau mai multe accidente in anul precedent vor primi un malus adica o majorare a primei de asigurare.
Daca am vandut masina pentru care polita RCA este inca valabila, primesc o parte din bani inapoi?
Da! In cazul in care pe perioada de valabilitate a politei nu s-au platit daune sau nu se datoreaza despagubiri, vei primi inapoi banii pentru lunile ramase din polita. Pentru acest lucru trebuie sa te adresezi societatii de asigurare la care ai incheiata polita RCA
Pe ce perioada se poate incheia asigurarea RCA ?
a) pentru vehiculele inmatriculate ori inregistrate in Romania, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni, multiplu de o luna, dupa caz;
b) pentru vehiculele pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii permanente in Romania, pe o perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni, multiplu de o luna, dupa caz, daca proprietarul face dovada inregistrarii fiscale a vehiculului respectiv pe numele sau;
c) pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in alte state membre, pentru care se solicita asigurarea in vederea importului in Romania, pe o perioada de maximum 30 de zile de la data dobandirii proprietatii, dovedita cu documente justificative;
d) pentru vehiculele destinate exportului, pe o perioada de maximum 30 de zile;
e) pentru vehiculele care se autorizeaza provizoriu pentru circulatie, pe perioade de 30 de zile, dar cumulat nu mai mult de 90 de zile;
Daca RCA-ul este valabil de la 05.02.2018 pana la 04.02.2019, care este ultima zi asigurata?
Polita este valabila inclusiv in ziua de 04.02.2019..
Am RCA-ul expirat. Puteti sa-mi faceti polita cu valabilitate de astazi?
Nu! Conform legii noua polita intra in vigoare cel mai devreme a doua zi.
Se poate incheia RCA pentru o masina inmatriculata in alta tara?
Din pacate nu, nici o societate de asigurare din Romania nu poate sa incheie RCA pentru o masina inmatriculata in alte tara.
Dacã împrumut masina unui prieten, asigurarea va mai fi valabilã?
Da, autovehiculul va fi acoperit de asigurare cu conditia ca persoana careia i-ati împrumutat masina sa posede permis de conducere valabil pentru categoria respectiva.
Ce este constatul amiabil?
Constatul amiabil creaza cadrul juridic prin care se simplifica procedura de constatare a unor evenimente rutiere ce indeplinesc urmatoarele conditii: exista cel mult 2 vehicule implicate, nu exista daune corporale si cele 2 parti se inteleg. Prin urmare solutionarea problemei se va face la asiguratorul vinovatului, fara a mai fi necesara implicarea Politiei. In cazul in care partile nu se inteleg sau sunt mai multe vehicule implicate se urmeaza procedura clasica.
Sunt asigurat CASCO, am nevoie si de asigurarea RCA?
Da, CASCO este o asigurare facultativa care acopera autovehiculul detinut in proprietate, iar RCA este o asigurare obligatorie, care acopera pagubele produse tertelor persoane de autovehiculul detinut in proprietate.
Ce este fransiza?
Fransiza este partea din dauna care va fi suportata de catre asigurat in cazul producerii unui eveniment. Cu cat fransiza este mai mare, cu atat prima de asigurare devine mai mica.
Ce reprezinta inspectia de risc si de ce este ea necesara in cazul CASCO?
Inspectia de risc consta in evaluarea autovehiculului de catre un inspector al asiguratorului. Procesul consta in fotografierea autovehiculului si completarea unui formular de inspectie de risc, in care se va preciza starea actuala si avariile existente in momentul prezentarii la inspectie.

In acest fel sunt depistate avariile existente inaintea inspectiei de risc care nu vor fi despagubite de catre societatile de asigurare.

Ce este suma asigurata a autovehiculului?
Prin suma asigurata se intelege valoarea maxima a despagubirilor ce se pot acorda in baza politei de asigurare.
Cum se stabileste suma asigurata in cazul asigurarii CASCO?
In cazul unui vehicul nou: suma asigurata este egala cu valoarea de nou a bunului probata cu documentele aferente (factura fiscala).

In cazul unui vehicul uzat: vehiculul se asigura la valoarea reala la data incheierii politei de asigurare, scazandu-se uzura acestuia in functie de vechime. Procedura de calcul variaza in functie de asigurator.

Ce fel de autovehicule se pot asigura CASCO ?
Prin polita CASCO fi asigurate autovehiculele inmatriculate sau aflate in curs de inmatriculare in Romania apartinand persoanelor juridice sau fizice cu conditia sa fie intr-o stare buna de functionare si sa nu prezinte avarii ale caroseriei. In majoritatea cazurilor companiile de asigurare accepta in asigurare autovehiculele cu o vechime de pana la 10 ani.
Exista o limita maxima de vechime a autovehiculului pentru care pot incheia asigurarea CASCO ?
In majoritatea cazurilor companiile de asigurare accepta in asigurare autovehiculele cu o vechime de pana la 10 ani.
De ce scade suma asigurata de la an la an ?
Suma asigurata a masinii scade pe masura ce vechimea acesteia creste in conformitate cu grila de uzura a asiguratorului si anume cu aproximativ 10–15% pentru fiecare an vechime.
Ce se întampla daca uit sa achit o rata de asigurare la timp?
Deobicei existã o perioada de gratie agreatã de societatea de asigurare, perioada care variaza de la 5 la 15 zile lucratoare de la data scadenta mentionata in polita. Dupa depasirea acestui termen polita va fi fara acoperire si nu veti putea beneficia de despagubiri. In anumite situatii, polita poate fi repusa in vigoare prin efectuarea unei noi inspectii de risc si prin plata primei de asigurare, insa in niciun caz nu vor fi despagubite daune produse in perioada de suspendare a acoperirii.
Asigestarea CASCO este obligatorie?
Nu. Spre deosebire de asigurarea RCA, aceasta este facultativa.

Intreabarea ta nu si-a gasit raspunsul? Contacteaza-ne si cu siguranta iti vom raspunde la orice intrebare!


Se incarca ... asteptati